Folket i gatene

Hendelser på Nyhavna den 11. juni 2016 var en festival hvor kulturfolk som har arbeidssted på Nyhavna ville synliggjøre seg på forskjellig vis. Ut av dette behovet har fotoprosjektet "Humans of Nyhavna" blitt født.

Festivalen ble den første utstillingen av bilder fra prosjektet, og under mottoet "Innsida ut" har bildene fungert som en slags visuell forbindelse gjennom tykke betongmurer: kunstnere har kommet ut i lyset utenfor, og de besøkende har fått et blikk inn i levende atelier, studio og miljørom.

De store flatene med fargebilder fungerte også flott som miljøskapende elementer under selve festivalen, og om kvelden ble duken nesten magisk lysende i kveldssolen.

 

Å henge på gjerdet

Vi har fått støtte fra Trondheim kommune og KORO til å produsere bilder i 1,8 meters høyde og 50 meters lengde! Under "Hendelser på Nyhavna" ble 40 portrett fra dette prosjektet vist rundt omkring på tre steder i festivalområdet. Praktisk med blant annet inngjerdet anleggsarbeid like ved den store installasjonen til Cirka Teater, og andre gjerder helt til Strandveikaia.

 

Flere gode hjelpere gjorde det mulig

Trondheim kommune gav et avgjørende bidrag til virkeliggjøringen av visjonen, så vi fikk printet den svære duken hos Megaprint, sammen med midler fra KORO (Kunst i Offentlige rom) og diverse hjelpemidler og dugnadsinnsats fra godhjerta og nevenyttige medarrangører. En god takk til alle!

Using Format